Musicals

 
Musical - De Ingreep

Musical – de Ingreep

 

Musical - De Ingreep


KERSTMUSICAL/DECLAMATORIUM DE INGREEP

Er is een nieuwe kerstmusical beschikbaar voor o.a. kindernevendiensten, kinderkerken, koren en scholen. Deze kerstmusical heet “DE INGREEP” en behandelt het kerstevangelie volgens Lucas en Mattheüs. De musical bestaat uit 14 liederen, die zowel met zang als ook instrumentaal op de CD staan. De liederen zijn allemaal nieuw en liggen prima in het gehoor. De liederen en de teksten van deze kerstmusical zijn geschreven door de musicus Marten Kamminga. Het bijzondere van deze musical is, dat de teksten het verhaal en de liederen geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Het verhaal begint met Heer Anti, die alleen maar ongeloof en haat zaait en vervolgens ontsteld reageert als hij de Engel bij Maria ziet. Deze actie is een ondermijning van zijn rijk en hij doet er alles aan om deze ondermijning teniet te doen. Vervolgens zien we Maria bij Elizabeth en zijn we getuige van de trotse keizer Augustus, die zich beroemt op zijn machtige rijk.

Jozef ontdekt de zwangerschap van Maria en wil haar verlaten, maar de engel vertelt hem hoe het werkelijk zit en dan gaan ze op weg naar Bethlehem. Hier ontmoeten ze de registrant van de keizer, die vraagt wat hun naam is en waar ze vandaan komen en de herbergier, die zijn stal geeft aan Jozef en Maria.

In de velden van Efratha zingt de engel: Wees niet bang, ik verkondig jullie grote blijdschap.

Inmiddels zijn de Wijzen in Jeruzalem aangekomen en vragen verbaasd naar de geboren Koning; Herodes wordt bang en roept de schriftgeleerden, die hem Micha 5 : 1 toezingen. Aan het eind stort het afgebrokkelde rijk van Heer Anti in elkaar; Gods Kind maakt heel de schepping vrij.

De musical kan op verschillende manieren worden uitgevoerd:
Als kerstmusical met decor en spelers en zangers.
Het pakket bevat:
1. cd met alle liederen (met zang en alleen de orkestband)
2. muziekboekje met alle liederen – met melodie en akkoorden
3. tekstboekje met alle gesproken teksten – inclusief rolverdeling en ideeën voor het decor.

Als declamatorium met een voorlezer, die de Bijbelteksten leest en een koor met solisten, die de liederen zingen. (Een Nederlandse variant van Carols & Lessons)
Het pakket bevat:
1. cd met alle liederen (met zang en alleen de orkestband)
2. muziekboekje met alle liederen – met melodie en akkoorden
3. boekje met de te lezen teksten

De musical en het declamatorium duren ongeveer een uur.

De complete musical kost € 125,00 incl. het kopierecht van de liederen voor het koor en de licentie voor de eerste uitvoering. Het complete declamatorium kost € 49,50 incl. het kopierecht van de liederen voor het koor en de licentie voor de eerste uitvoering.

Beluister delen uit deze musical – bovenaan deze pagina.